Divinus Lakópark - 1139 Budapest, Röppentyű utca 32. - Műszaki leírás


Az épület:
Az Aranypart Ingatlanfejlesztő Alap beruházásában épülő társasházak Budapest XIII. kerületének közkedvelt részén, a Röppentyű és a Frangepán utca sarkán helyezkedik el.
Pontos cím: 1139 Budapest, Röppentyű utca 32. (hrsz.: 27698/3).
A tervezésnél alapvető elvárásként jelentkezett az igényes, energiatakarékos, magas műszaki és hőszigetelési paraméterekkel rendelkező élhető lakások megvalósítása. Az épületek minden tekintetben megfelelnek a 2018-tól érvényes hőtechnikai előírásoknak.
A beruházás három, egymáshoz és a szomszédos épületekhez zártsorúan csatlakozó 8 szintes épületből áll, alattuk két szinten (-1 és földszint) összefüggő teremgarázs található. Az előkertekben és a belső udvarokban zöld felületek veszik körbe az épületet.
A teremgarázs a Röppentyű és a Frangepán utca felöl is rendelkezik bejárattal. A parkolóhelyeken kívül a kerékpár tárolók és a lakásokhoz vásárolható tárolók egy része is itt kapott helyet. Az első ütemben elkészülő épület bejárata a Frangepán, míg a másik két épület bejárata a Röppentyű utcáról nyílik. Az épületek magját képező lépcsőházak innen, valamint a teremgarázs felöl érhető el. Épületenként két db energiatakarékos és környezetbarát ReGen visszatápláló hajtással felszerelt felvonó segíti a szintek megközelítését, ezekkel a felvonókkal akár 75 %-os energia megtakarítás érhető el egy hagyományos, nem visszatápláló rendszerű berendezéshez képest. A kommunális és szelektív hulladékgyűjtésre a lépcsőházakhoz szervesen kapcsolódó kukatárolókban van lehetőség.
Az általános szintek (1-6 emelet) kialakítása emeletenként hasonló, itt egyszintes, N+1, N+2 és N+3 szobás, nagyrészt erkéllyel, terasszal rendelkező lakások épülnek. A nagyobb méretű lakások jellemzően a belső udvarok felé, míg a kisebb lakások inkább az utcafrontokon helyezkednek el.
A 7-8. emeleten változó méretű egy-kétszintes penthouse lakások találhatóak. Ezekhez a lakásokhoz általában nagy méretű, jól használható teraszok tartoznak.
A lakások értékesítési méretét az alábbiak szerint számítjuk:
• a kiválasztott lakást határoló falak vakolt síkjától befelé számított területet tüntetjük fel
• a lakás alapterületébe nem számítanak bele a vasbeton pillérek, gépészeti átvezetések (strangok) területei.

ÉPÜLETSZERKEZETEK


Alapozás
A talajmechanikai szakvélemény és a statikus tervező előírásai alapján készül.
Teherhordó szerkezetek
Az épület vasbeton pillérvázas szerkezetű, merevítő maggal és falakkal, monolit vasbeton födémmel. A térszint alatti szerkezetek vízzáró betonból készülnek.


Hő- és hangszigetelés 2

Az épület minden szempontból megfelel a 2018-tól életbelépő épületenergetikai szabványnak és a vonatkozó tűzrendészeti előírásoknak.
• A külső utcai homlokzatokon 15 cm hőszigetelés készül. A belső folyosókon lévő határoló falak 5-10 cm hőszigetelés kapnak.
• Lábazatoknál 15 cm zártcellás hőszigetelés készül.
• Lapos tetőkön a kiviteli terveknek megfelelően 20-25 cm hőszigetelés lesz beépítve.
• A lakószinteket elválasztó födémekre a kiviteli tervek szerinti úsztató réteg kerül a kopogó hangok kiszűrésére.

Falak, Válaszfalak, Lakáselválasztó falak
A külső homlokzati falak 30 cm-es kerámia falazóblokkból készülnek. A belső válaszfalak 10 cm vastagságban készülnek. A lakáselválasztó falak 20-25 cm-es, a lakáselválasztó falakra vonatkozó előírásoknak megfelelő speciális hanggátló elemből készülnek.


Lépcsők
A lépcsőházakban monolit vasbeton lépcső készül, a 7-8. szinten tervezett kétszintes lakásokban ettől eltérő megoldás is lehetséges.


Tetőszerkezet

Lapos tetős szerkezet.


Nyílászárók

A lakásoknál homlokzatokon fehér műanyag nyílászárók, három rétegű üvegezéssel készülnek, a 2018 utáni energetikai követelményeknek megfelelően, fix, illetve bukó-nyíló funkcióval, hőátbocsátási tényező minimum 1,15 W/m2K
Lakásbejárati ajtók az előírás szerinti MABISZ minősítéssel rendelkeznek, T30-as tűzállósággal. Lakáson belüli ajtók, szabványoknak megfelelő, utólagosan beépíthető, esztétikus kivitelűek.


Homlokzatképzés

A külső homlokzatokon 15 cm hőszigetelést terveztünk dryvit rendszerben, színezett vakolattal, mely megfelel az épületenergetikai szabványnak és a tűzrendészeti előírásoknaknak


Mennyezetek, álmennyezet
A közös terek közlekedőin függesztett, gipszkarton álmennyezeti rendszer készül, harmonikus LED világítással.

Padlóburkolatok
Fürdőszobák, WC-k:
LVT padlóburkolat készül a szükséges helyeken üzemi víz elleni kent szigeteléssel. A burkolat az építkezés előrehaladott állapotára tekintettel már nem választhatóak.
Szobák, lakóterek, közlekedők, konyha:
Laminált parketta. A laminált parketta az építkezés előrehaladott állapotára tekintettel már nem választható.


Falburkolatok

A burkolt falak kivételével fehér vizes bázisú festés készül.
Fürdőszobákban a mennyezetig és WC-kben 1,2 méter magasságig design kompozit lemez kerül felrakásra. A konyhában nem készül falburkolat. 3

Felszereltség
• Beépített szerelvények és szaniterek A szerelvények és a szaniterek az építkezés előrehaladott állapotára tekintettel már nem választhatóak.
• WC, fürdő automatikus elszívó rendszerrel rendelkezik, konyhában páraelszívó csatlakozási lehetőség kerül kiépítésre
• Nem tartozéka a lakásnak a konyhabútor és a konyhai gépek. A konyhában elektromos tűzhely elhelyezéséhez biztosított a csatlakozási lehetőség.

Épületgépészet
A fűtés és a használati meleg víz biztosítása távfűtéssel történik, a fogyasztás lakásonként mérésre kerül. A hőmérséklet a radiátorokra szerelt termosztátos szabályozó szelep segítségével helyiségenként is szabályozható.
A lakásokban lehetőség van egyedi klímaberendezések beépítésére, ennek érdekében az 1-6. emeletig a nappalikban, 7-8 emeleten minden szobában kiépítésre kerül az elektromos védőcső és előkészítésre kerül a beltéri és kültéri egység közötti összekötés. A klímaberendezés nem a lakás tartozéka.


Elektromos kiépítés
Lakásonként 3x16A elektromos teljesítmény kerül kiépítésre.
A fogyasztásmérők szintenként, csoportosan kerülnek elhelyezésre. A helyiségekben foglalat nélküli csatlakozás lesz kiépítve, a világítótestek nem tartozékai a lakásnak.
Telefon, TV, internet hálózat - lakáson belül a védőcsövek a terveknek megfelelően kiépítésre kerülnek, a társasházba a UPC szolgáltató kábelei kerültek bevezetésre. Az előfizetések, készülékek nem a lakás tartozékai.
Kaputelefon rendszer készül.
Riasztó előkészítésére is gondoltunk védőcsövezéssel, de a rendszerek kiépítése egyéni döntés Vevői kivitelezésben készül.


VÁLASZTÁSI ÉS VÁLTOZTATÁSI LEHETŐSÉGEK, VEGYES RENDELKEZÉSEK
Az építkezés jelen fázisában semmilyen anyag nem választható.
SZERETNÉNK FELHÍVNI FIGYELMÜKET, HOGY VALAMENNYI, A JELEN MŰSZAKI LEÍRÁSBAN BEÉPÍTENDŐKÉNT, AZ INGATLANON ELHELYEZENDŐKÉNT MEGNEVEZETT ANYAG, ALKATRÉSZ, TARTOZÉK, KIEGÉSZÍTŐ STB. TÁJÉKOZTATÓ JELLEGŰ, AZOK AZONOS, VAGY HASONLÓ ESZTÉTIKAI ÉS MŰSZAKI PARAMÉTEREKKEL RENDELKEZŐ ANYAGGAL, ALKATRÉSSZEL, TARTOZÉKKAL, KIEGÉSZÍTŐVEL STB. VALÓ HELYETTESÍTÉSE A BERUHÁZÓ DÖNTÉSÉNEK FÜGGVÉNYÉBEN VÁLTOZHAT. A MŰSZAKI TARTALOM VÉGLEGES VÁLTOZATA A VEVŐKKEL KÖTENDŐ VÉGLEGES ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉSBEN KERÜL RÖGZÍTÉSRE.
A Vevő a jelen műszaki leírást az Eladótól átvette, tartalmát megismerte, és azt - a műszaki leírásban megjelölt ingatlan tárgyában a felek között létrejött Adásvételi Előszerződés rendelkezéseivel összhangban - elfogadja. 4

A Felek a jelen műszaki leírást az Adásvételi Előszerződéssel egyidejűleg, annak elolvasása és értelmezése után, mint akaratukkal mindenben megegyezőt jóváhagyólag aláírják.